U bent hier: Homepage » Teams » Dames AVVV » Verslag

Verslag Dames AVVV - Vabco Mol Dames 2

27 oktober 2018, Competitie

OOK VERDEDIGEN KAN EEN KUNST ZIJN

KON.HERENTALSE BBC DIAMONDS – VABCO MOL 2 : 24 - 18

Met de komt van Vabco Mol 2 stonden de twee teams tegenover elkaar die dit seizoen nog geen wedstrijd verloren in de reeks Dames 2 van de KAVVV competitie. Was het de angst voor het eerste verlies, de druk zeg maar, of hadden beide ploegen gewoon een mindere dag? Feit was het dat het voor beide ploegen niet liep door overhaasting , slordigheden en twee onder de ring sterk verdedigende teams. Het was een hele tijd wachten vooraleer Lise met een beheerst shotje eindelijk de O van het bord kon vegen. De pogingen die Liesbet, Julie, Sofie en Mieke deden, kenden veel minder succes. Achteraan hielden ze het echter zo gesloten dat Mol en ook niets tegenover kon stellen. Het inbrengen van Nastassia, Stien, Katrijn, Nina en Katrien door coach Kelly bracht ook geen soelaas. Katrijn kon wel eens een keertje mooi afwerken en Katrien verzilverde één van haar twee vrijworpen, maar daar bleef het bij. Door de sterke en niet aflatende verdediging van onze dames, die er voor zorgde dat Mol geregeld niet kon aanleggen binnen de voorziene termijn van 24”, kwamen de Molse dames niet verder dan 4 puntjes. Zien we geregeld dat de Diamonds in kwart 2 pas echt onder stoom geraken, dan was dit vandaag echter niet het geval. Het spelbeeld veranderde niet en buiten een uitzonderlijke score van Lise, één van Katrien en eentje van Nastassia , kon de volledige Herentalse officialtafel niets noteren voor de HBBC-dames. Dit waren echter nog wel 2 puntjes meer dan wat we voor Vabco mochten opschrijven. Enkele HBBC-fans die wat later waren gearriveerd dachten bij de rust dat we per ongeluk op het bord de foutenlast hadden genoteerd in plaats van de score. Niet dus, .. het was wel degelijk 11 -8. Onmiddellijke scores van Lise, Julie en Mieke zorgden ervoor dat het minikloofje na de koffie nog een ietsie-pietsie groter werd en Liesbeth en Katrien (2 gelukte vrijworpen) zorgden er mee voor dat boekvrouw Lieselotte voor de eerste maal een getalletje met 2 cijfers mocht noteren. Dit enkel voor de Herentalse dames want Mol bleef weer steken op 6. Nadat de Molse dames met harken en wringen 4 puntjes hadden aangebracht, terwijl langs onze zijde geen enkele bal nog binnen wilde vallen, leek het bij een 21 – 18 stand toch nog spannend te gaan worden. Met een geweldige bom ontnam Julie de tegenstander echter elke illusie. De sterke verdediging van beide teams zorgde er verder voor dat hiermee ook de eindstand 24 – 18 bereikt was.

Was het de spanning, de stress of waren onze dames al in vakantiestemming? Speelt geen rol, de nieuwe overwinning was een feit en de 8 op 8 in de competitie een zekerheid.

Mogen we toch nog eens reclame maken voor de volgende thuiswedstrijd van onze Diamonds op zaterdag 10/11/2018 om 15:30 uur in onze “Vesten” tegen Campinia PTUG (Play Together Unified Girls). Een project waarin enkele sterkere speelsters ( uit onder andere de landelijke reeksen) een team vormen met G-sportsters. Een project dat je moet gezien hebben. Echt geweldig. Dus tot dan; 10/11/18 om 15:30 uur !!!!!!!!!!!!!!

Kwarterstanden ; 5 - 4 / 6 - 4 / 10 - 6 / 3 - 4

Scorers : Lise: 06

Katrien: 05

Julie: 05

Liesbet: 02

Nastassia: 02

Katrijn: 02

Mieke : 02

Stien: - - Nina: - - Sofie: - -

verslag LVL