U bent hier: Homepage » Nieuws » Wedstrijdverslag

Wedstrijdverslag

Zondag 24 novermber 2013 door Willy Verstappen

Kontich - Pupillen HBBC                                           zaterdag 23 november 2013
50-50

Het was een tijdje geleden maar op zaterdag 23 november speelden de pupillen van HBBC nog eens een rasechte thriller, die tot op de laatste seconde spannend bleef. De match speelde zich onderaan de rangschikking af, tussen twee ploegen die nog geen enkele winst geboekt hebben, en die samen gelijk onderaan staan dus. Weken op voorhand werd dus naar deze match van de waarheid toegeleefd. Wie won, mocht zie voorlaatste in de rangschikking noemen. Wie verloor, kreeg de rode lantaarn.

Beide ploegen waren zich bewust van wat op het spel stond en ze begonnen allebei retestrak aan de wedstrijd. In het eerste kwart kregen we veel snel passenwerk en heel wat doelpogingen langs beide kanten te zien, met een licht overwicht van Kontich. De stevige verdediging van onze jongens bleef echter staan, hoewel coach Johan af en toe zijn longen aan de andere kant van het terrein moest gaan terugzoeken. Het tweede kwart bracht meer van hetzelfde, maar onze jongens haalden hun achterstand in en mochten gaan rusten met een 24-23 achterstand.

Rusten? Dat was buiten de coach gerekend. De pupillen bleven op het veld staan en bleven ballen gooien om hun scherpte te behouden. De tweede helft begon met een verschroeiend offensief van Kontich en zorgde op anderhalve minuut tijd voor een achterstand van meer dan 10 punten. Bij onze jongens was het pompen of verzuipen. En pompen deden ze. Ze haalden de tien punten, en kwamen zelfs even op voorsprong. Kontich liet dat niet gebeuren en viel terug massaal aan.

Ondertussen waren onze pupillen meer naar voor geschoven en begonnen al aan de overkant op de verdediging te pressen. Die vernieuwde tactiek bleek onmiddellijk succesvol want in een recordtempo scoorden onze mannen 12 punten, zonder er zelf eentje binnen te krijgen. En toen volgde een haasje over, zo in de laatste drie minuten. Dan weer Kontich voor, dan weer HBBC. De laatste dertig seconden was het zweten. Kontich liep vier punten uit, en zelfs even zes punten. Coach Johan riep zijn troepen nog in een laatste time out ten orde. De boodschap was duidelijk: die bal moest er nog drie keer in, en wel onmiddellijk.

En toen gebeurde het, de jongens kwamen dichterbij, stap per stap. Kontich leek niet meer te kunnen scoren. De bal die er voordien vanzelf leek in te vallen, botste nu op de ring, of op een Herentalse hand. En HBBC brak uit, viel diep aan, met passen die vlijmscherp door het zwerk vlogen. En weer raak. Met nog twee seconden op de klok stond het uiteindelijk 50-50. Twee seconden die een eeuwigheid leken te duren. En die nog twee keer onderbroken werden door een fout. Het zweet stond ouders en spelers ondertussen tot ver over de schoenzolen.

Er volgde nog een laatste doelpoging van Herentals, van aan de andere kant van het veld, met een hand hele veld over. Die poging werd echter door een fout van Kontich gestopt in de allerlaatste halve seconde. De ref had het spijtig genoeg niet gezien, en zo zagen onze jongens nog 3 vrijworpen aan hun neus voorbij gaan. Maar dat mocht de pret niet drukken. Het was een mooie, spannende en sportieve match, met tegenstanders die net zoals onze jongens een heel jaar tegen een onoverkomelijke overmacht mogen boksen. Dit was een fijne afwisseling, een namiddag met mooie basket, met tevreden spelers, met een fiere coach en met ouders die met nabibberende handen hun pint moesten proberen op te drinken.

Proficiat Pupillen!

Pupillen: Martijn, Brandon, Kobe, Jan, Tobias, Maarten, Jasper
Coach: Johan

Verslag Jef Versmissen